top of page
  • Skribentens bildSofia

Hur har du dina prioriteringar?

Igår kväll var vi iväg och tittade på ett hus. Eller rättare sagt en gård. En stor gård med våra mått mätt. Stora ytor, en del betesmark och stora lador. En del rivningsklara men en del i klart renoveringsskick. Vilka möjligheter! Vilken potential.


Jag gick runt och funderade på allt jag skulle renovera, vad jag skulle vara tvungen att riva och givetvis hur jag skulle inreda själva bostadshuset. Men bostadshuset och hur jag skulle dekorera och byta tapeter var liksom det lilla problemet. Det egentliga problemet var den stora ladan mitt på gården som hade rasat till hälften och som måste tas om hand. Det andra stora problemet var brunnen som skulle måsta grävas om inom det närmsta året och avloppet som snart skulle bli underkänt av kommunen.


Sedan funderade jag på vad allt skulle kosta. Och med tanke på att jag skulle behöva lägga hela min budget på att faktiskt köpa stället så blev all annan renovering och fixning ganska dyrt. Drömstället innebar alltså att jag skulle måsta avstå från min drömutbildning som jag planerar att gå i höst. Drömstället innebar också att jag skulle behöva arbeta mer än heltid inom ett yrke som jag inte älskar och förmodligen inte ha så mycket tid över för själva renoveringen. Men nog skulle vi lösa det, om vi verkligen ville.


Till syvende och sist handlar det ju om prioriteringar. Att ställa till sitt liv så att man har tid att göra det man allra helst vill och det man drömmer om. Därför måste man vara realistisk och förstå att saker och ting tar tid att genomföra. Att måla om ett hus tar tid. Det tar tid från annat man kanske vill göra. Att riva en lada tar tid och kraft och pengar och annat kommer att få stå åt sidan. Och det är helt okej. Men poängen är att du måste förstå att du prioriterar det ena framför det andra och du kan inte komma i efterhand och var besviken över allt det du inte hann med. Du gör valet varje dag när du väljer det ena framför det andra. Vare sig det är att renovera upp en gård eller att kolla på en serie på tv:n istället för en löprunda.

Träning är en sak man måste prioritera om ens mål vill uppnås. Tiden som läggs på träning innebär att någonting annat förkastas, men med ett tydligt mål som vill uppnås blir prioriteringen lättare.


Så vi får väl se hur det blir med den där gården...


/Sofia


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page