top of page
  • Skribentens bildSofia

Fitnessfighten

Nya recept, nya vanor och rutiner, nya tankesätt och nya hyllor i affären. Imorgon påbörjar jag en månad som kommer att vara fylld med nytt. Framförallt vad gäller kosten och mina rutiner kring detta. Man kan säga att jag tar en paus från gamla invanda rutiner.Att arbeta oregelbundna arbetstider har varit en del i att jag har ätit ganska hattigt och oregelbundet den senaste tiden. Eller helt ärligt är problemet att jag har börjat hoppa över en ordentlig frukost de dagar jag börjar jobba tidigt. Det har gjort att jag ofta går och är sugen på socker och sött. Och istället för att göra riktiga mellanmål så har det liksom blivit att jag småäter på godis och kakor istället. Några vanor jag börjar bli ganska leds på. Framförallt eftersom det märks på min energi och på min träning.


Sättet jag tänker ta mig an denna utmaning - för det är en utmaning att bryta sina mönster. De har ju ändå uppkommit av någon anledning och nu ska jag aktivt ändra på det. Men jag har helt enkelt köpt ett färdigt koncept som jag tänker följa i en månad. Med detta kommer färdiga recept- och veckoplaner, inklusive inköpslistor. Allt för att förenkla så mycket som möjligt och kunna fokusera på själva förändringen. Alla recept som jag sedan tycker om kan få en beständig plats i vardagslivet.


Eftersom jag kör igång imorgon har dagen bestått av inhandling av mat - en del nytt men till min stora glädje massor av det jag redan äter och tycker om. Sedan måste jag erkänna att det var en del hyllor i affären som jag inte har besökt så ofta, så det tog lite tid att hitta allt på listan. Kyl och frys är städad och sorterad. Detta kan jag bli så glad av, älskar ju att sortera. Och jag har fotat före-bilder samt vägt och mätt mig.Målet för månaden är

- Att få tips och idéer på nya, goda och nyttiga måltider

- Att äta regelbundet och inte hoppa över måltider

- Att få mer energi och känna mig piggare både i vardagen och i träningen

- Att bli bättre på att planera inför veckan


Dessutom hoppas jag på att bli mer delaktig i matlagningen. Här hemma är det Han som står för 95% av matlagningen och det tänker jag att vi ska ändra på.


/ Sofia

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page