top of page
  • Skribentens bildSofia

Dag 4 - Fitnessfighten


Fyra dagar har passerat med mycket planering kring måltider och matlagning. Allt tar längre tid att göra och förbereda eftersom recepten, vikterna och råvarorna är annorlunda än vad vi är vana vid. Det är något som är viktigt att tänka på om du planerar att lägga om din kost och skapa nya rutiner. Val av rätt tid att börja är ett framgångsfaktor. Planera för att du kommer att behöva ordentligt med tid för att förbereda, handla och tillaga allt.

Tänker du också att du ska införa en ny träningsrutin så kan en tanke vara att inte börja med allt samtidigt. Välj till exempel att börja med träningen några veckor innan kosten, för att inte bli överväldigad av alla nya vanor som ska hinnas med.


Tänk också på att det kan ta ett tag att vänja sig vid nya smaker, speciellt om du sedan tidigare är van att äta mycket salt, socker och fett. Tas dessa bort eller kraftigt minskas kan maten upplevas som smaklös och tråkig. Låt det ta ett tag för kroppen att ställa om! Ha tråkigt i några dagar. Men det är ytterligare en anledning att inte börja med både träning och kost på samma gång.

Det program och kostschema som jag följer den här månaden fokuserar ju på viktnedgång, men jag justerar en del för att få det att fungera med min träningsmängd och upplevda energinivå. Mitt personliga mål är ju inte att nödvändigtvis gå ner så mycket i vikt, utan att få nya och hälsosamma recept och rutiner. Jag fokuserar hellre på näringstäta, än energifattiga råvaror.


Om du har klarhet i vad ditt mål är med vilken förändring du än vill göra i ditt liv, så är det enklare att följa upp och faktiskt att planera om under vägens gång om det inte riktigt går som du tänkt.


/ Sofia58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page