top of page
  • Skribentens bildSofia

Vi tränar på att gå!

Höstens stora utmaning närmar sig för mig och Ellen. Mellan den 8-10 september går nämligen Para Endurance Race av stapeln nere i Karlsborg. Det är en mäktig utmaning. 7 mil marsch (om vi orienterar rätt) med minst 40kg packning på laget. Vi är ett stridspar (2 personer) och har 24 timmar på oss att gå i mål. Under vandringen kommer vi också att få olika uppgifter som skall utföras med godkänt resultat för att vi ska få fortsätta.


Så nu övar vi oss på att gå!

Vi övar oss på att orientera, ta hand om våra fötter, vi fikar och vårdar kängor. Det är en del som ska tillpassas och gås in. Efter några timmar börjar även det minsta skavet göra sig påmint och bli ett potentiellt problem. Därför är det viktigt att arbeta med den utrustning man har. Att byta strumpor, tvätta bort saltet mellan tårna, se till att ha en bra viktfördelning i ryggsäcken och att göra de åtgärder som behövs under resans gång.

Allteftersom vi går kommer vi på fler bra att ha- grejer som vi ska packa med oss och hur allt ska ligga i väskan för att vara lättåtkomligt vid rätt tillfälle.


Vi passar ju givetvis också på att dricka kaffe ur kåsa, äta banankaka och vaniljgifflar.

/ Sofia

58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page