top of page
  • Skribentens bildSofia

TRS Linköping/Vreta Kloster - Löpgruppen!

Imorgon den 8 juli öppnar anmälan till höstens säsong av Trailrunningswedens löpgrupp som springs i skogarna runt Linköping och ute i Vreta Kloster. Löpgruppen startades upp hösten 2020 vilket innebär att vi nu är inne på vår 7:e säsong. Vi kör 12 löppass under våren och 12 löppass under hösten. Vi är 4 ledare som nu planerar för fullt inför höstens turer och det är lika roligt att dra igång på nytt igen!
Vilka vänder sig löpgruppen till?

Vi vänder oss till dig som vill testa på någonting annat än asfalts-löpning, till dig som vill komma ifrån dina vanliga rundor och till dig som vill hitta nya stigar att springa på! Vare sig du är van att springa trail och söker gemenskapen som en löpgrupp kan erbjuda, eller om du är helt ny inom traillöpning och vill testa detta för första gången så är du välkommen att springa med oss.

Måste jag vara en van löpare för att delta?

Vi anser ju att traillöpning kan vara det som faktiskt får människor att börja springa eftersom det är så mycket mer än att bara springa. Traillöpning är att uppleva naturen! Du behöver inte prestera några tider för att springa med oss! Vi erbjuder 2-3 tempogrupper på varje pass och vi brukar ha 2 distanser att välja mellan så att alla kan välja efter dagsform. I år kommer vi även ha en dedikerad Slowtrail-grupp! Det innebär att distansen blir något kortare och att tempot dras ner ordentligt.

Springer ni snabbt?

Syftet med löpgruppen är att få uppleva naturen och hitta nya stigar att springa på, inte hastigheten. I trail är också det fina att naturen får styra, inte klockan! I den mån vi kan erbjuder vi 2-3 olika grupper som kan hålla olika tempon och variera distansen på passen. Det gör att man kan välja grupp efter hur man känner för dagen eller vilket tempo man brukar vara bekväm att springa i. Vi brukar dock försöka ha en grupp som springer lite snabbare när möjlighet finns!

Var springer ni?

Vi har nya startplatser för nästan varje pass för att verkligen hitta ut på nya stigar! Några av passen startar i och strax utanför Linköping och flertalet av passen startar i och strax utanför Ljungsbro. Alla startplatser som är specifika för höstterminen går att hitta på Trailrunningswedens hemsida under "löpargrupper" och respektive grupps sida.


Måste man ha bil för att ta sig till startplatserna?

Från Ljungsbro brukar vi arrangera samåkning för de som önskar, ifall någon inte har egen bil eller om det är trångt om parkeringsplatser där vi startar löppasset. Deltagare som reser från Linköping arrangerar samåkning sinsemellan via löpgruppens facebook-sida när behov finns.I anmälningsavgiften ingår också fina rabatter hos trailrunningsweden och med deras samarbetspartners! I år kommer vi också ha fina samarbeten med Idrottslabbet Performance Center i Linköping där gruppen deltagare får rabatt på olika fystester och ett 3 månaders gymkort!


Hör av dig om du har frågor innan du anmäler dig! Och tänk på att du kan använda det första passet som ett gratis prova på-pass innan du bestämmer dig!


Vi ses i höst!

/ Sofia och Stellan35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page