top of page
  • Skribentens bildSofia

Stora Hjälmmossen och Strussjöskogens naturreservat

Mellan Ljungsbro och Finspång finns dessa två magnifika små naturreservat. Avskilt men ändå lättillgängligt, med en välvårdad gapakoja (vindskydd) och goda badmöjligheter. Det finns en bra parkering vid starten men om man hellre tar löpet eller cykeln upp så finns det också trevliga stigar att ta hit på.

Beskrivning: Hjälmmossen och Strussjöskogens naturreservat ligger precis tätt inpå varandra och har varsin led som mäter ca 3km vardera. Det går att ta var led för sig eller båda i ett sträck. Vindskyddet som ligger en liten bit in på stigen från parkeringen är uppförd 2018 och mycket fin och välvårdad. När vi var där och övernattade fanns ett myggnät till vindskyddet och ett galler till eldstaden.

Terräng: Stigar med tät blåbärssris, hällar, passager med stor sten och vid något tillfälle mycket fallna träd vilket gör det lite pyssligt att ta sig fram just där. Upp till det gamla brandtornet inne i Strussjöns naturreservat kan vara krävande uppför och nedför men gör det värt besväret när man väl kommit upp. Stigningen är åt det brantare hållet men inte så lång.


Uppmärkning: Orange markering. Tydligt och väluppmärkt.


Längd: Båda rundorna tillsammans mäter ca 6 km.

GPS-position start: 58.630332, 15.619167



KOM IHÅG: Ta med er skräp hem igen och var rädd om vår natur!


/ Sofia och Stellan

69 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Ämten runt

1 Comment


Johan B Heimdahl
Johan B Heimdahl
Feb 09, 2023

Perfekt, den ska provas!

Like
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page