top of page
 • Skribentens bildSofia

Påskens goda vanor 1

Påsken har mestadels bestått av jobb, för oss båda. Men träningen får också en plats i vardagen. Även om vi emellanåt får kämpa för att få det gjort. Efter några dagars arbete är det enda man vill göra att sjunka ner i soffan och bara slöa. Men vi vet också att det är de dagarna som det lönar sig att ha självdisciplin, eftersom de dagarna är flest. De dagar då vi verkligen sprudlande kommer iväg på en löprunda är färre till antalet, även om de blir fler nu i vårsolen.


Skärtorsdagens träningspass blev ett tungt styrkepass där Stellan skrev upp sina favorit-övningar och jag skrev upp mina. Sedan blandade vi! Så det blev mycket ben, en del bål-styrka och löpstyrke-övningar.


Vi körde:

 • Djupa knäböj med paus i bottenläget 3x10 (medeltung vikt)

 • Utfallssteg bakåt med skivstång 3x5/ben (medeltung vikt)

 • Höftlyft med skivstång 3x8 (tung vikt)

 • Snabba hopp på tå med gummiband i höften 3x30sek

 • Stående utfallssteg med snabba tåhopp 3x15sek/fot

 • Rollouts med skivstång 3x6-10st

 • Sidogång med gummiband 3x10/ben


På fredagen blev det en väldigt trevlig löptur runt Rosenkällasjön i Vidingsjö. Dryga 8 kilometer i maklig takt och vacker natur. Och alldeles lagom efter gårdagens pass som gjorde sig påmind i benen. För Stellan blev det ett ryggpass på jobb-gymmet.


På lördagen vet jag inte riktigt vad som hände. Jag tror jag glömde bort att jag skulle träna innan jobbet, så då fick det bli en promenad längs med Göta Kanal och ett kortare core-pass för mig. Stellan hann iväg lite senare till Rosenkällasjön för en löptur där, efter att ha arbetat dygnet som varit.


Från att jag klev upp på söndag morgon för att jobba dag, funderade jag på vad jag skulle vilja träna på eftermiddagen. Vädret fortsatte att vara helt fantastiskt och jag satsade på asfalts-skorna och drog ut direkt efter att jag kommit hem efter jobbet. Så 12 kilometer landade jag på i 5:40 tempo. Stellan jobbade ytterligare ett dygn så han fick köra discogym på jobbet (bröst och biceps). Jag är otroligt stolt att han får till sina pass på jobbet mellan skjutsarna. Mentalt kan det vara jobbigt att veta att man när som helst kan bli avbruten.


Efter jobb på måndagen var det nära att jag somnade i solen när jag kom hem. Stellan hade redan sprungit ett snabbdistans-pass och jag hade inget riktigt planerat. Men klart var ju att jag var tvungen att vara utomhus. Så våra kettlebells fick följa med ut på uteplatsen. Passet som jag körde är riktigt effektivt och lätt att köra sig trött med.

 • Swing 5 st

 • Clean 5 st

 • Snatch 5 st

 • Push Press 5 st

De övningarna körs direkt efter varandra och därefter vilar du. Sedan upprepar du några varv. Jag körde 5 varv med 2 st 12kg kettlebells. Efter det blev det bålstyrka och sedan en ordentlig stretch med hjälp av vår katt.


På tisdagen testade vi en helt ny tur som vi hittat på Strava. Vi gav oss ut på vinst och förlust men det visade sig bli riktigt bra. Vi hittade en vandringsled runt Strussjön i Strussjöskogens naturreservat som vi tänkte testa och den visade sig vara helt magisk. Vilka platser det finns! Dit kommer vi att återvända. Tyvärr lyckades vi dra på oss en stukad fot mitt inne i rundan. Men så snart vi var i mål gick det att åtgärda med en ordentlig lindning och högläge. I väskorna som vi har med när vi springer har vi förresten alltid med varsin dauerlinda, första förband, energi och vatten. Det räcker ibland med lite jäkla oflyt för att 6 km ska bli långt till bilen./ Stellan och Sofia

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page