top of page
  • Skribentens bildSofia

Mot Idre fjällmaraton 2023

Den 26 augusti ska vi springa Idre fjällmaraton, 45km. Planen är att göra det bättre än förra året. Lite snabbare. Och med en bättre känsla.

Idre fjällmaraton är förresten ett lopp vi varmt rekommenderar. Det är ett fint arrangemang och helg-äventyr. Förra året var det dis och regn och blåst, vilket gjorde det lite kärvt. Vi fattade inte att vi var så nära Städjan förrän vi var halvvägs uppe. I år hoppas vi på storslaget väder och vackra vyer hela loppet.

Fjällen kring Idre består av mycket sten vilket kommer ställa stora krav på våra fotleder. Därav kommer det bli en del hopprep på schemat samt styrketräning för just fötter och fotleder. Det blir också fokus på att få skor och strumpor att sitta bra för att inte glida runt i dem. Förra året bytte Stellan både strumpor och skosulor när vi hade vårat längre depåstopp, vilken han tyckte gjorde en enorm skillnad för känslan resten av loppet. Det kan vara så underbart att få på sig ett par torra, välsittande strumpor. Själv hade jag tejpat båda fötter så när jag gjorde ett försök att byta så revs allt upp. När jag märkte det stoppade jag försiktigt tillbaka alltsammans igen och som tur var så gick det bra i alla fall. Blöta fötter visserligen, men inga skoskav. Tur!


Förutom att springa själva loppet kommer vi att hålla en föreläsning om vilken utrustning som bör följa med på ett sådant här lopp, samt hur du bäst använder den! En nyhet för i år är dessutom att jag tillsammans med två massage-kollegor kommer att finnas tillgängliga för massage!

Vi ses väl där?

/ Sofia och Stellan


21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page