top of page
  • Skribentens bildSofia

Mot Idre Fjällmaraton

Lite drygt 9 veckor kvar innan vi står på startlinjen för Idre Fjällmaraton. Ett lopp som varken jag eller Stellan har sprungit tidigare. Trots att viljan att göra det har funnits, har inte tiden riktigt infunnit sig. Men i höst ska vi dit! Det ska bli både utmanande och roligt.

Vi ger oss på 45 km i fjällterräng och har väl ingen specifik taktik riktigt ännu, men den brukar växa fram allteftersom det närmar sig. Oftast brukar vi köra loppen ihop, vilket fungerar bra på längre sträckor. Vi har olika styrkor och svagheter som brukar komplettera varandra. Jag är bra på att tugga uppför och oftast på att behålla lugnet när det inte riktigt går vår väg. Stellan drar gärna de sträckor som faktiskt tillåter ett riktigt löpsteg samt på att påminna om energiintag och att vi dricker tillräckligt under loppet. Det är faktiskt väldigt lärorikt att springa lopp tillsammans som par och vi lär oss otroligt mycket om varandra. Vi blir som ett stridspars som måste lösa uppgiften ihop.

Träningen inför är i full gång sedan en vecka! Innan det hade vi ju en uppbyggnadsperiod då vi långsamt ökade löpdistanserna i några veckor för att nu öka ytterligare. Vi varierar intervaller på platten, distanspass i skogen och styrketräning, med fokus på löpstyrka. Det är ett intensivt schema men det behövs för att vi ska få fler kilometer i benen och hålla hela vägen in i mål. Som jag nämnt tidigare trivs jag riktigt bra med att ha ett schema för min träning, jag blir mer motiverad och strukturerad och passen blir gjorda. Det viktiga är att tänka på att schemat bör ses mer eller mindre som riktlinjer och att dagsform och känsla har sista ordet.

Har du något lopp som du ser fram emot i sommar eller i höst? Hur tränar du inför det?


/ Sofia

62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page