top of page
  • Skribentens bildSofia

Kolmården Vertical 2022

För några dagar sedan tog vi med oss delar av löpgruppen TRS Linköping/Vretakloster till Ågelsjön för att springa Kolmården Vertical, ett lopp som arrangeras av Kolmårdens Friluftsservice. Det utlovades 300 höjdmeter på blotta 5 kilometer. Och nog hade de lyckats trycka in tillräckligt med backar nog. Klockan visade efter genomfört lopp närmare bestämt 322 höjdmeter och 5.24 kilometer.


Det var ett fint litet lopp med knappt 90 deltagare, vilket var alldeles lagom. På en kortare sträcka och med mestadels singeltrack är det nog så svårt att passera andra deltagare som det är. När det också är brant uppför eller nedför så minskar möjliga tillfällen att avancera förbi en annan deltagare ytterligare.


Syftet med loppet var att få en rejäl utmaning och få känna på lite tävlingsnerver igen, vilket vi fick. Även om det egentligen bara var på skojs skull så växer hornen väl på startlinjen. Till vinnande dam hade vi 7 minuter ganska exakt och till vinnande man hade vi 9 minuter och 30 sekunder.


Sammantaget var det ett supertrevligt lopp i storslagen natur och gott sällskap. Ett ypperligt tillfälle att utmana både kondition och pannben. Nästa år kanske det blir ett nytt försök!


/ Sofia och Stellan


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page