top of page
  • Skribentens bildSofia

Glädjen av en löpgrupp

Får några år sedan hade jag aldrig kunnat tänka mig att springa tillsammans med någon annan. Tanken på att flåsa, svettas och slita när någon annan människa är där och bevittnar det hela lockade inte det minsta. Men i höst hade vi vår 7:e avslutning för vår löpgrupp TRS Linköping/Vreta Kloster, efter 13 härliga löppass i Östergötlands skogar. Och jag kan ärligt säga att jag alltid åkt hem efter dessa löppass med mer energi än jag hade innan jag kom dit. Även de dagar då det regnat, blåst och snöat har jag alltid åkt hem med en härlig känsla i magen.

Det är något speciellt med att ha en hel drös med folk som tycker om det här med löpning och träningssnack omkring sig. Det är MYCKET snack om skor och olika vätskesäckar och annan helt klart nödvändig utrustning som man behöver när man är en traillöpare. Man får tips om obskyra lopp som folk har genomfört eller vill genomföra. Man pratar stigar och nya löprundor som leder till någon härlig sjö och grillplats. Folk är väldigt bjussiga med sina egna erfarenheter och kunskaper.

Just i vår löpgrupp har vi lite olika typer av pass. Ibland springer vi för upplevelsen i sig, ibland för att öva oss på backteknik och ibland för att bli riktigt trötta på en blöt myr. Vi har ofta uppvärmning tillsammans och ibland någon lek för att lära oss varandras namn.

Alla är på sin egen nivå och vill/kan springa olika långt och i olika hastigheter. Det försöker vi möta i den mån vi kan. Ofta kan vi erbjuda mellan 2-4 tempogrupper och 2-3 olika distanser. I de skogar vi ledare känner väl kan vi anpassa under passets gång. meningen är att alla ska få känna att de hänger med och faktiskt har tid och ork att njuta lite.Till våren drar vi mest troligt igång ytterligare en säsong av 12 härliga och busiga löppass.


Hänger du med?


/ Sofia

106 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page