top of page
  • Skribentens bildSofia

Från Rådsla till Strussjön

... och tillbaks igen!


Om du parkerar vid starten till Rådsla-leden men går direkt över vägen istället för att följa leden så kan du hitta på en stig som tar dig upp till Stora Hjälmmossen och Strussjöns naturreservat. Stigen dit är mycket fin och ganska lätt att hitta hela vägen skulle jag ändå säga. När du väl kommit till naturreservaten kan du springa runt dem (ca 6 km tillsammans) på fina vandringsleder innan du vänder hemåt på nya stigar igen. Vid Strussjön finns det fina badplatser och en iordninggjord gapakoja och grillplatser. Helt klart värt ett besök!


Terräng: Mestadels stig med inslag av grusväg på sina ställen. Ibland är terrängen lite trixig att ta sig fram på, framförallt när vegetationen hunnit få fart. Men absolut ingen omöjlighet och endast korta sträckor.

Längd: Vi sprang ca. 13 km den här gången, men om du lägger till ytterligare en del vid Strussjön samt Rådsla så är du enkelt uppe i 20 km. Är du sugen på ännu längre sträckor är det inga problem att starta vid sjön Ämten (röd prick) eller varför inte nere vid Fyrsjön (gul prick)?Startplats: Om du startar vid Rådsla-leden: GPS: 58.602215, 15.593118Länk till GPX: https://connect.garmin.com/modern/course/176267252


Ha en fin tur!


/ Sofia och Stellan

70 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page