top of page
  • Skribentens bildSofia

Ett annat sätt att träna

Idag är en dag då jag vet att jag borde, men inte har någon som helst lust att träna. Jag har större lust att pyssla hemma, städa och plocka saker, sortera i lådor, vika tvätt... Ta en god kopp kaffe och bara gå runt och njuta av en vacker höstdag. Men målet att öka antalet träningstimmar med totalt en månads träning jämfört med förra året släpar efter en sommar som inte alls blivit som planerat. Så min enda möjlighet att uppnå målet utan att måsta stressa i slutet av året, är att sakta och tålmodigt träna mina timmar och minuter varje dag.


Min träningskompis och partner i livet är dock inte här för att peppa mig, utan jag är helt utelämnad till min egen lättja och övertalningsförmåga. Och idag känns ingenting lockande. Men träningen ska göras och till slut bestämmer jag mig för att inte göra det så komplicerat. Strategin för denna dag får helt enkelt bli en kompromiss.


Jag skriver ner några övningar på en liten bit papper som alla går att göra utan någon som helst utrustning. Sedan hämtar jag strykbrädan och väljer ett skåp som behöver sorteras och organiseras. Det blev garderoben med sänglinnen. Jag delar upp övningarna i "superset" - vilket innebär att man gör ett set av en övning och direkt efter gör ett set av en annan övning varpå man vilar. Vilan i mitt fall idag blir den tid det tar att stryka ett lakan.


Exempel:

Armhävningar 15 repetitioner

Sidochrunches 20 repetitioner

Vila 60 sek (eller stryk ett lakan)

Plankan 30 sek

Rygglyft 15 repetitioner

Vila 60 sek (eller vattna blommorna i ett rum)

osv.


Och så fortsätter det, tills att alla lakan ligger ordentligt vikta på sina hyllor. Det tar ett tag, men till slut kan jag logga 45 minuters effektiv träningstid. Och känna att jag pysslat och ordnat i mitt hem.


G som i genomfört. Men kom ihåg att det är ju ingen konst att hålla igång de dagar då man både känner sig stark och inspirerad och har gott om tid. Det är resten av dagarna som bygger karaktär - och ofta de som är flest och faktiskt gör skillnad.


Mvh /Sofia


16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page