top of page
  • Skribentens bildSofia

Att ta det första steget. Och sedan fortsätta att gå.

För det är det som är nyckeln till att skapa hållbara rutiner som tar dig dit du helst av allt skulle vilja vara. Drömmen om en stark och frisk kropp börjar med en promenad, eller tio minuter styrketräning. Konsten är att göra det regelbundet under en lång tid. Det är faktiskt inte mer märkvärdigt än så, och jag tror att du vet det innerst inne.

För att träningen ska bli långsiktig gäller det att ha en plan som är rimlig och att våga hålla sig till den. Det är lätt att låta sig dras med av att det känns för enkelt och öka belastningen alldeles för snabbt. Detta händer för att olika delar av kroppen utvecklas i olika tempon; lungor och hjärta ökar sin kapacitet relativt snabbt i jämförelse med leder och ligament och ökar man träningen för fort hänger inte alla system med. Det leder ofta till smärta, skador och ytterligare ett avslutat träningsprogram.


Tipset är att fundera på vad som kan vara ett rimligt alternativ för dig för att komma över tröskeln. Skulle det kunna vara en promenad på 10 min/dag? Eller 15 min enkla styrkeövningar som går att utföra i vardagsrummet? Gör sedan detta 3-4 gånger i veckan under 4 veckor. Skriv ner i en anteckningsbok varje gång du utför ett pass. Alternativt så utför du passet som finns beskrivet här nedan!


Kom igång tips:

Uppvärmning rask promenad 5 min

Jogg 1 min, gång 3 min x 4

Nedvarvning rask promenad 5 min


Måndag, onsdag, fredag i 4 veckor. Varken mer eller mindre.


Mvh /Sofia



13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page